16 tips til helgen

Multikulturell fargefest, piratshow, vårmønstring, strandrydding, blueskonsert, ræggefest og loppemarked er noen av aktivitetene du kan velge mellom denne maihelgen i Halden.

Fredag klokken 18 er siste sjanse til å oppleve årets Fargespill-forestilling. I år har fargefesten fått følge av Det norske blåseensemble, og dette bør du ikke gå glipp av!

I en ganske annen ende av kulturskalaen har vi Ræggefest på Dickens fra klokka ni og utover. «Her skal det supas og danses», skal man tro arrangørene. Øivind Strøm skal spelle ræggemusikk hele kvelden.

Lørdag

Lørdag er første cupdag for Fredrikstencupen på Strupe. Ta med deg en fluktstol og en termos og hei frem de unge fotballspillerne på kunstgresset! Er du ikke interessert i fotball kan du heller rusle deg en tur i byen på ByLørdag. I sentrum blir det nemlig minikonserter på begge sider av brua, samt ansiktsmaling og frimarked i gågata.

Kjenner du noen barn som vil bli sommerfugl? Elsa på Lille Paris ansiktsmaler barn (og kanskje voksne?) på ByLørdag.

På lørdag åpner Polly’s Tearoom igjen også, så der kan du hvile beina og få deg en kaffe og en matbit. På Kongens Brygge har Piratene fra Hunnebostrand rigget seg til med sitt Piratshow. Showet er for alle rakkerunger fra to år og oppover.

Har du lyst til å bruke lørdagen på noe skikkelig nyttig? Da kan du ta med deg venner og familie og bli med på strandrydding på lørdag! I Eskeviken starter strandryddingen klokken 10 og varer til 17. Det skal ryddes ved Tyska og bortetter også,  her starter ryddingen klokken 16. Ta med egne hansker!

Nå er det loppemarkedsesong! Lørdag 5. mai kan du gå på to loppemarkeder i Halden. Ett i Os Allé og ett i Kirkestua ved Berg kirke. De har loppemarked på Vårmønstringa i Aremark også, og der kan du jo oppleve mye mer enn loppis når du først er der. Dette er en dag for bilentusiastene, men her er mye annet å se og gjøre også.

Lørdag skal totalt seks band spille nede på sydsiden i løpet av kvelden. På Mikrobryggeriet skal de gjøre unna hele fire band mellom åtte og elleve, og da snakker vi om bandene FriksjonSyden og Pretty Shitty, samt gitarist og vokalist i punkbandet Hate this, Colin Hagen, som nå har spilt inn solo-EP.

På Bryggerhuset går Westby Band på scenen på Bryggerhuset klokka ti og spiller blues ut i de små timer. Samtidig går The Rockabilly Rebels i gang på Kongens Brygge med ny gitarist og plenty av rockabilly å by på.

Søndag

På søndag kan du også gå og se fotballgjengen herje på Strupe, Fredrikstencupen er jo en todagersaffære. Eller så kan du stå opp tidlig og gå på Tur i Vestfjella og høre Svein Syversen fortelle krigshistorie. Barnas Turlag går også på tur på søndag, men de går en tur som passer bedre for korte bein, nemlig til Skriverøya.

God gjørehelg a dere!

Kommentarer

kommentarer