12 tips til helgen

Det er ingen nyhet at det skjer mye i Halden, men denne helgen skjer det nok over gjennomsnittet mye.
Vi gir deg 12 tips til hva du kan gjøre i helgen, håper du blir inspirert til å bruke de opplevelsene byen byr på!

1. World Cup i orientering

Fredag 5.juni er det World Cup sprintstafett i orientering på Fredriksten festning. Arrangøren frister med at det blir publikumsvennlig og fartsfylt, og det er ikke hverdagskost at hele den internasjonale o-løpseliten inntar Halden.

2. The Odyssey / Shahrazad
Lørdag 6.juni starter Fredriksten Musikkfestuke og en av forestillingene er vandreteateret The Odyssey / Shahrazad med Double Edge Theatre. Forestillingen er basert på Homers episke dikt, med luftakrobatikk, gateteater og dukker som skaper uforglemmelige bilder.
Det er forestilling både lørdag og søndag kl 14.00 på Stortårnet (Fredriksten festning).

3. Kornsjødagene
Kornsjødagene arrangeres både lørdag og søndag fra kl 12 til 16. De frister med boder, ponnyridning, tur med Prøven, historisk vandring og grensepadling.

4. Elvefestival
Et sikkert tegn på at sommeren er her er at det kommer noen hundre knallgule badeender seilende nedover Tista. Lørdag 6.juni inviterer Tista Senter til Elvefestival med Anderacet som en av hovedaktivitetene. I tillegg skal Dykkerklubben rydde i elva, det blir spennende å se hva de finner.

5. Stenhoggerrittet
Har du lyst på en mer fysisk utfordring i helgen, kan Stenhoggerrittet i regi av Idd SK være noe for deg. Sykkelrittet er på 46 km i det de selv beskriver som ”fantastisk natur i utfordrende terreng”. Vi ønsker alle deltagerne lykke til!
10489639_589517151162946_2902068829389760227_n

6. Konsert i Busterudparken
I paviljongen i Busterudparken vil Snertingdal Musikkforening ha konsert lørdag 6.juni kl 12.00.
De inviterer små og store til å ta turen, kanskje passer det fint å legge lunsjen i parken denne dagen?

7. Olabilløp
KNA Halden arrangerer årets Olabilløp på sydsiden lørdag 6.juni. Løpet er fra kl 12.00, vi ønsker deltagerne en god ferd fra gangbrua og nedover Storgata på sydsiden. Samtidig med Olabilløpet er det også Frimarked på Torget.

8. Fyrverkerikonsert
Det norske blåseensemble inviterer til storslagen Fyrverkerikonsert lørdag kveld kl 21.00 på Torget. Reidun Sæther, Tor Endresen og Frank Skovrand er solister. Konserten er gratis.
11174948_831472663593784_4920552677422464496_n
9. Omvisning på Rød Herregård
Frister det med å være ”turist i egen by” på søndag, så kan en omvisning på Rød Herregård anbefales. En fin mulighet til å både lære mer om byens historie, og avslutte med en kaffekopp på Herregårdskafeen.

10. Bakgårdsvandring i Festningsgata
Fortidsminneforeningen i Halden inviterer søndag ettermiddag til en bakgårdsvandring i Festningsgata. De beskriver det selv som “en tur gjennom historiske portrom til bakgårder som dels er gjort om til spennende hager, og dels fortsatt har svalganger og utedoer i behold.”

11. Onkel Tuka på Brygga Kultursal
Onklene inviterer små og store til musikkfest i kultursalen. Det blir musikk fra ”Musekongens blues” og hundre unger på scena som synger med i tillegg til at noen av de skal spille ukulele. Det kommer til å bli morsomt!

12. Musikkquiz
Avslutt gjerne helgen med litt trim for topplokket. På Bryggerhuset syd blir det Musikkquiz i regi av Fredriksten Musikkfestuke.

Kommentarer

kommentarer