12 Tips til Helgen

Er du fan av gladpønk? Er du roligere anlagt, og kanskje heller fyller helgen med garnfarging? Eller er du i det litterære hjørnet denne helgen? Alt dette og mye mer kan du fylle tiden din med de neste dagene i Halden og omegn.

Aller først er vi nødt til å vie gjenåpningen av Fredrikshald Teater noe oppmerksomhet, enda det strengt tatt ikke skjer i helgen, men faktisk allerede i kveld. Torsdag kveld entrer nemlig Lise Fjeldstad med musikere scenen i nyoppussede Fredrikshald Teater for å feire gjenåpningen med en storstilt Ole Bull festforestilling. Gratulerer med gjenåpning av ærverdige Fredrikshald Teater!

Det skal musikkbades på Bryggerhuset i kveld.

Det skjer enda en ting til i kveld som bør nevnes før vi går videre til helgens aktiviteter, og det er selvfølgelig Musikkbadet på Bryggerhuset Syd med Freddy Holm og bademester Thorkil Lindskog. Sjølvaste Christer Falck kommer og beærer musikkbadet med sitt celebre nærvær.

Fredag ettermiddag kan du fylle lommeboka med cash og handle møbler og nicknack på Loppemarked på Iddevang skole, de åpner kl. 17 og stenger kl. 20. Loppemarkedet har også åpent lørdag og søndag.

Fredag er det rolig i Halden by, ingen større arrangementer verken her eller der. Så for deg som foretrekker å ta fredagspilsen uten underholdning attåt, kom deg ut og benytt deg av et av Haldens mange hyggelige serveringssteder fredag kveld. Er du villig til å sette deg i bilen og kjøre en liten tur til Aremark kan du være med på Pubquiz på Furulund Kafé fredag kveld klokka 20.00.

Det skal snakkes om. Og drikkes. På Halden Mikrobryggeri lørdag kveld.

Lørdag morgen åpnes dørene for Øsfoldmuséenes seminar om den store nordiske krig på Fredrikshald Teater: Menneskene i krigens landskap. For dem som foretrekker å bli fortalt eventyr fremfor krigshistorie kan man ta turen til Halden bibliotek klokken 13. Der blir det en times eventyr med Fortellerstund for store og små.

Lørdag og søndag mellom 10 og 17 røres det i fargegrytene hos Svingen Blomster og Husflid i Enningdalen. Dit kan du reise for å lære deg å farge garn med sopp og planter. Garnfargekurset går over lørdag og søndag.

Lørdag kveld er det to konserter å velge mellom i Halden by. Til Kultursalen kommer Ingrid Bjørnov med flygelet sitt, men her er det utsolgt så bedre løkke neste gang. På Feelgood er det musikk i den andre enden av skalaen for Bjørnovs klassiske spilleri. Her blir det gladpønk og metal med henholdsvis Hoggormsafari og Aarbuk lørdag kveld.

Gladpønkerne i Hoggormsafari høst-tour det de sår, og på lørdag sår de i Halden.

På Halden Mikrobryggeri blir det øl, øl og mere øl lørdag kveld, når Tommy åpner dørene for nok en Ølsmakingskveld. Planen er: Du drikker øl, de snakker om øl. Seansen koster 299,-.

Søndag klokken 13 bør du ta med deg ungene og raska på ned til Halden bibliotek, for da kommer jaggu forfatter Klaus Hagerup og illustratør Lisa Aisato og holder Forfattermøte for barn. De skal lese høyt fra det felles bokprosjektet Jenta som ville redde bøkene.

Tegnetalentet Lisa Aisato og forfatter Klaus Hagerup kommer til Halden bibliotek søndag.

Søndag 1.oktober er FNs internasjonale dag for eldre. I den anledning inviterer Halden Eldreråd og Frivilligsentralen til Eldres Dag på Brygga Kultursal. Her blir det underholdning ved visesanger Olav T. Kopsland pluss kaffe, kaker og loddsalg. Gratis adgang.

God gjørehelg!

 

 

Kommentarer

kommentarer